Icon

В “СБР – Банкя” АД /база „Ясен”/ оптимално се прилагат и лечебни процедури, основаващи се на луголечението.

Луголечение

Тя притежава противовъзпалително и общоукрепващо тялото действие, минерализира допълнително организма, стимулира защитните му реакции и подпомага регенеративните тъканни процеси в него. Действа подхранващо, хидратиращо и разкрасяващо на кожата и я предпазва от стареене като не трябва да се пренебрегва и щадящото към кожата действие благодарение на нейната консистенция. Минералните вещества и микроелементи, които съдържа, проникват в кожата и оказват освежаващо, релаксиращо и тонизиращо действие върху целия организъм.

Значима съставка на лугата е магнезият, който е важен биогенен елемент с благоприятно въздействие върху опорно-двигателния апарат и нервната система. Магнезият, който е силно концентриран в лугата, е необходим за произвеждането на енергия в клетките, спомага за ускоряването на метаболизма, има важна роля за развитието и правилното функциониране на нервната и мускулната системи, редуцира болките в мускулите, предпазва от крампи, а действието му върху кожата, ноктите и косата е потвърдено отдавна.

Лугата има силно изразено лековито действие и се прилага при лечение на различни заболявания. Ефективна е по отношение на:

  • артроза на коленни, тазобедрени, раменни и лакетни стави, както и стави на китката, ръката, глезените и стъпалата

  • дископатии

  • радикулити

  • ревматоидни оплаквания и мускулни болки

  • възпаления на околоставните тъкани

  • неврити /като ишиаз и други/

Icon

Лугата е природен продукт с широко застъпена медицинска употреба. Има богат органичен и минерален състав, съдържа микро водорасли и микро фауна, типични за солените езера, от където се добива.